Yhteiset vuokrausehdot ovat päivittyneet

14.06.2024

Suomen Autovuokraamojen liitto SAL on päivittänyt yleisiä ja jäsenille yhteisiä vuokrausehtoja. Yhteiset vuokrausehdot luovat luotettavan pohjan autovuokraamiselle jäsenyritysten kautta. Selkeillä ehdoilla ja  vastuullisilla toimintamalleilla edistämme alan luotettavuutta. .

Autojen käyttövoimat ovat murroksessa ja tänä päivänä yhä useampi auto liikkuu joko kokonaan tai osittain sähköllä. Eri polttoaineet pysyvät valikoimassa vielä pitkään, joten kaikille voimamuodoille on tarpeensa.

Perinteisesti vuokra-auto palautetaan aina vuokrauksen jälkeen täydellä tankilla, mutta sähköautojen kanssa tilanne on hieman haastavampi. 100 % akun lataus ei pysy kuin hetken ja siirto latauspisteestä vuokraamoon pudottaa sen jo alle sadan. Lisäksi autojen ohjeellinen täyteen lataus on 80 %, jotta akun elinkaari on mahdollisimman pitkä. Tätä yhtälöä helpottaaksemme olemme toimialalla sopineet, että täyssähköautojen tapauksessa täysi akku tarkoittaa vähintään 70 % latausta. Tämä on päivitetty mukaan vuokrausehtoihin.

Tämän lisäksi uusissa vuokrausehdoissa on täsmennetty Vuokraajan velvollisuuksia tarkemmin esimerkein korvauksissa, joissa autoa on käytetty virheellisesti, huolimattomasti tai väärin. Selkeämmät esimerkit auttavat vuokraamojen asiakkaita sekä alantoimijoita vastuuasioissa.

Vuokrausehdot löydät https://www.autovuokraamoliitto.fi/vuokrausehdot/