Auton vuokraus on järkevä ekoteko

22.11.2019
Auton omistaminen on kallista ja kaiken lisäksi uuden auton arvo alenee nopeasti.

Autohuollot, katsastukset ja renkaiden vaihdot ja niiden ostaminen vie aikaa ja maksaa paljon. Jos haluat huolehtia ympäristöstä ja säästää rahaa, auton omistaminen kannattaa kyseenalaistaa kokonaan. Taloudellisempia ja ympäristölle ystävällisempiä vaihtoehtojakin on, varsinkin jos asut hyvien julkisten liikenneyhteyksien päässä. 

Ajoittainen  autonvuokrauspalveluiden käyttö yhdistettynä toimivaan julkiseen liikenteeseen on ympäristön kannalta aivan erilainen asia, kuin jatkuvasti omalla autolla ajaminen. 

Autovuokraamot uudistavat koko ajan sekä palvelujaan että kalustoaan ympäristöystävällisempään suuntaan. Sähköautoja tulee vuokrauskäyttöön koko ajan enemmän ja erilaiset jakamistalouteen liittyvät palvelut yleistyvät.

Kausiautoilun kustannukset kannattaa laskea

Mikäli autoa tarvitaan vain tiettyinä aikoina vuodesta, on oman auton seisottaminen turhaa ja kallista. Auton voi vuokrata, jolloin vuositasolla kustannuksia voi tulla vähemmän tai saman verran kuin auton omistajalla. Silloin ei kuitenkaan tarvitse murehtia autohuolloista, vakuutuksista, katsastuksista, renkaiden vaihdoista tai niiden säilytyksestä, piilokuluista tai autoon mahdollisesti tulevista vioista. Saat tällöin sijaisauton korjauksen ajaksi. 

Kaupunkilaiseen kotitalouteen oman auton hankkiminen ei usein ole kannattavaa, jos autoa ei tarvitse joka päivä.